dimarts, 22 d’octubre del 2013

TALLER: MMI I i MMI II

CREACIÓ DE MATERIALS MULTIMÈDIA

SOFTWARE DE CREACIÓ DE CONTES
  • Nom del Software: StoryJumper

  • Format d’execució: Web
  • Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: Web
  • Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina: StoryJumper és una aplicació web que permet als nens desenvolupar la seva imaginació i creativitat i crear els seus propis contes amb il·lustracions i texts a través de senzills passos. Podran dissenyar la portada del llibre, una dedicatòria, i crear una història acompanyada d'escenes de fons, personatges i texts que narrin el que succeeix en el relat.
    L'aplicació té a la teva disposició una sèrie d'il·lustracions, personatges i escenes perquè les vagis afegint al conte. Només cal arrossegar i deixar anar. Podràs afegir texts fotografies, o fons, col·locar on vulguis, i canvieu la mida. El programa et permet crear fins a un màxim de 16 pàgines.
    Un cop tinguis acabat teu conte el podràs guardar perquè altres usuaris el puguin veure, també et deixa l'opció de descarregar gratuïtament, o pots demanar imprimir el teu llibre encara que el preu és elevat.

    A continuació hem fet un exemple de conte visual.





SOFTWARE DE CREACIÓ DE CÒMICS

  • Nombre del Software: PIXTON

  • Format d'execució: web
  • Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: web
  • Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: Pixton és una eina que permet crear còmics o historietes. Es poden usar les figures, complements, animals, personatges, etc. que hi ha disponibles i crear una gran varietat de diàlegs. A la mateixa vegada, el programa et dóna l'opció per triar entre diferents formats per a la creació del còmic.

    Els resultats poden ser compartits fàcilment en la pròpia web o en altres mitjans. És un recomanable programari perquè els estudiants creïn les seves pròpies historietes i puguin treballar la imaginació i creativitat. És una bona opció per treballar a classe.

    Exemple:

A continuació, es comparteix la URL per poder anar directament a la web i visualitzar el còmic creat.


CREACIÓ DE MATERIALS INTERACTIUS


Després de cercar eines per a crear activitats interactives, les eines seleccionades són:

  • Cuadernia
    • Forma d'execució: tant via web com local-plataforma
    • Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: tant via web com local-plataforma
    • Cuadernia és una eina que s'ha creat des de la Consergeria de Cultura i Esports de Castella-La Manxa. Permet crear materials educatius digitals d'una manera molt senzilla. Una vegada que es tria quin tipus d'activitat es vol fer, tens a la teva disposició una sèrie de plantilles que fa d'aquesta eina quelcom senzill i manejable, apte per a qualsevol professional de l'educació. Es creen quaderns on es desenvolupen una o varies temàtiques. Cada quadern accepta tant material multimèdia com a material interactiu, per a la realització d'una unitat didàctica no necessitaríem més material que aquesta eina.
    • Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d’aquestes eines per a l’educació primària: com ja he dit abans, el fet que et facilitin l'ús d'unes plantilles facilita la feina del docent i fa més atractives les activitats. Amb aquest tipus d'eines pots crear unes activitats personalitzades al temari i al grup-classe, apropant l'aprenentatge a l'alumnat. El fet que aquesta eina funcioni de manera individual, una mica aïllada d'altres eines disminueix algunes possibilitats ja que a l'hora de voler utilitzar un aspecte d'una altra eina no pots.

  • Educaplay 
    • Forma d'execució: via web
    • Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: via web
    • Educaplay és una eina de creació de material educatiu digital. A diferència de l'anterior només es pot utilitzar via web, per tant s'ha de disposar de connexió a la xarxa. Ofereix plantilles per a realitzar diferents activitats i una vegada realitzades es poden adjuntar a un bloc o a altres eines. Aquesta eina facilita l'ús de diverses eines per a una mateixa unitat didàctica, promovent l'ús de diverses eines.
    • Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d’aquestes eines per a l’educació primària: al poder utilitzar aquesta eina juntament amb altres, augmenten les possibilitats. No només és una eina que puguin utilitzar els docents, sinó que els mateixos alumnes poden crear les seves activitats i compartir-les a alguna plataforma web que el grup-classe compartesqui (bloc, wiki, etc.). Algunes de les activitats són molt simples i hi ha anuncis cada vegada que es va a realitzar una activitat, això fa el procés més lent.

Les activitats s'han realitzat amb l'eina Educaplay. Aquesta és la guia didàctica d'aquests materials:

La guia didàctica dels materials from Inés Ramos


Les activitats són els següents:

Incloure la nova captura de pantalla del PLE a Symbaloo (webmix acadèmic): no he afegit cap captura de pantalla ja que no he afegit cap eina al PLE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada